Activități în cadrul proiectului
Solidaritate pentru un viitor CuMinte I

Activitati in Penitenciarul de Minori Tichilesti

Activitatile in penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, ne-au facut sa realizam ca fiecare fapta are o consecinta.

Centrul Special Pentru Educatie Incluziva

Voluntarii ESC Alexandru Andrey, Hatice Köse, Mihaela Elena, Costache Florin si Corina Frasin au efectuat activități care au avut ca scop: apropierea și cunoașterea beneficiarilor pentru o colaborare și activități reușite cu rezultate pe măsură.

Terapii ocupationale in Organizatia Trebuie

Voluntarii ESC sprijina tinerii cu dizabilitati in dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si autonoma.

Ateliere de Psihologie si Metode de Educatie Non-Formala

Voluntarii ESC Hatice Köse, Mihaela Elena, Corina Frasin, Alexandru Andrey, împreună cu ceilalți voluntari români au luat parte la atelierul de psihologie desfășurat de către psihologul Patricia Dincă, mentor dezvoltare personala in cadrul Clubului Voltin.

Cursuri Limba Romana

Dupa doua luni de cursuri de limba romana, voluntarele noastre internaționale, Sevval și Hatice, au avut evaluarea finala.

Dezbateri In Scoli

Pentru a le permite tinerilor din liceele brailene sa se familiarizeze cu Programul Corpului European de Solidaritate si conceptul de voluntariat, Alex si Florin, pregatiti de mentor si insotiti de coordonatorul de voluntari Ana Cretu, au descins la liceele Mihail Sebastian si Ion Ghica. Tinerii au fost curiosi si deschisi.

Selectia Noilor Voluntari

Pentru ca au inteles importanta si frumusetea voluntariatului, iar portile Voltinului s-au deschis sub egida noilor proiecte, un numar impresionant de tineri s-au prezentat la sediul clubului Voltin. Experienta, dezvoltare, socializare, implicare, toate sub o singura umbrela: solidaritate.

Festivalul Florilor

Voluntarii Clubului Voltin din Organizatia ANMRF "Louis Pasteur", in cadrul Festivalul Florilor, au ajutat Organizația Trebuie la strângerea de fonduri ,,Donează o Factura!”.

Semimaraton

Eveniment de mare amploare. Solidaritatea s-a vazut prin ochii tuturor, cand voluntarii ESC si romani au participat la semimaraton, sustinandu-si beneficiarii din Organizatia Trebuie, la propriu...

Serbare Craciun

O serbare de Crăciun foarte frumoasă cu colinde, dansuri și poezii organizată de către beneficiarii din Organizația Trebuie. Al nostru Moș, însoțit de Crăciuniță și ajutoare, i-a bucurat pe beneficiari cu câte un mic cadou. Tinerii s-au bucurat mult de prezența Moșului care a venit la ei.

Vizita La Parcul Natural Balta Mica

O zi minunata petrecuta la Centrul de Informare si Vizitare pe malul brailean al Dunarii, Parcul Natural Balta Mica ce si-a deschis portile muzeului pentru voluntarii ESC si romani care au explorat curiozitatile si frumusetile acestuia

Vizita Muzeu Carol I

Activitatea de astăzi din proiectul 2021-2-RO01-ESC51-VTJ-000044904, Corpul European de Solidaritate, voluntarii au desfasurat-o la Muzeul Brailei.Tema a fost "Cultura si Civilizatie la Dunarea de Jos “. Multumim pe aceasta cale doamnei Geta Serbanescu, ghidul nostru prin istorie...

Targul Semne De Primavara

Voluntarii ESC au desfășurat activitatea "Târgul semne de primăvară'' alături de beneficiarii Organizației Trebuie pe toată perioada Mărțișorului. O primăvară minunată tuturor!

Intalnirea MTE

Voluntarii ESC au luat parte la întâlnirea MTE, in cadrul proiectului "Solidaritate pentru un Viitor CuMinte 1" prin Corpul European de Solidaritate. In cele 3 zile voluntarii au făcut schimb de experiențe cunoscând voluntari ESC din toată țara și celelalte proiecte care se desfășoară în această perioadă.

Intalnirea OAT

Voluntarele ESC Corina Frasin, Hatice Köse și Elena Ghiban au luat parte la intâlnirea OAT (online) în cadrul programului Corpul European de Solidaritate. Aici s-a discutat despre proiectele pe care le desfășoară voluntarii din toată țara.

Lansare revista

Clubul Voltin si-a lansat primul numar al propriei reviste a organizatiei: Voltin News. Intr-o larga participare a voluntarilor ESC si romani, marea lor majoritate, mai nou, redactori colaboratori ai revistei in prezenta unui oaspete drag, domnul Emanuel Franga – Expert Corpul European de Solidaritate, s-au tinut frumoase cuvantari si au curs lacrimi de bucurie.

Serbare in Gradina Mare

O frumoasa serbare in Gradina Mare, impreuna cu beneficiarii de la Organizatia Trebuie. Sub genericul “Bucurii, melancolii si iubiri de toamna” tinerii de la Trebuie impreuna cu voluntarii ESC si romani ai ANMRF Braila, au organizat, in Gradina mare, un spectacol deosebit.

Diplome de participare si implicare

Final de august cu evaluari ale prestatiei trainerului pe modulele de invatare si cu meritate recompense, constand in diplome de participare si implicare, pentru voluntarii din proiect.

Initiere in arta fotografica

Voluntarii ESC si romani, din cadrul proiectului 2021-2-RO01-ESC51- VTJ- 000044904, Corpul European de Solidaritate, au participat la un alt Modul de invatare ce a avut ca tema "INITIERE IN ARRTA FOTOGRAFICA, TEHNICI DE EDITARE FOTO", sustinut de ing.Marius Dinca, jurnalist, membru al Unuinii Jurnalistilor Profesionisti din Romania.

Logo your identity

Modulele continua cu activitati practice de elaborare a unui LOGO sub atenta indrumare a trainaru-lui ing.Marius Dinca, jurnalist, membru al Unuinii Jurnalistilor Profesionisti din Romania. V-am spus ca lucrurile frumoase se intampla la Voltin!

Tabara Lacul Sarat

Atelier de educație non-formala in Lacul Sărat, proiect 2021-2-RO01-ESC51-VTJ-000044904, Corpul European de Solidaritate.

Mersul La Familii

Moșul a ajuns la prima familie din Scorțaru. Aici am fost întâmpinați de zâmbetele calde ale copiilor și de bucuria lor.

Mersul La Familii 2

Moșul însoțit de Crăciuniță și de ajutoare și-au continuat drumul in căutarea copiilor buni și cuminți. Am ajuns la Stăncuța unde am mers la 3 familii pentru a bucura copiii.

Strangere de fonduri

Un eveniment deosebit a avut loc la Muzeul Carol I in scopul de a strânge donații pentru a-l ajuta pe Moșu să aducă zâmbetul pe buzele unor familii mai puțin norocoase și al unor copii care au nevoie de o fărâmă de bucurie în pragul sarbatorilor.

Training diseminare a informatiei

Intr-o frumoasa si constructiva armonie a scopurilor propuse, in mijlocul naturii din tabara Lacu-Sarat, voluntarii internationali din proiect si cei romani alaturi de trainerul Marius Dinca.